3 d’abr. 2011

Diumenge de Fonts

Diumenge, 08:00 del matí, plou, no plou. Que fem sortim, no sortim. Una aigua tonta de deu minuts i cap al "monte". Ivan, Agustí i "mua", los tres cap amunt amb un dia perfecte per fer un bon entrenet. El dia està tapadot i comencem en una xafogor de mil dimonis. Abans no entrem en calor ja tinc tota el cos empapat de suor, però bé és el que hi ha.
Comencem a pujar per Mal Pas i es nota el soparet de cumple de Míriam que vam celebrar ahir a la nit. L'aigua és un gran aliat en aquests casos. Avui crec i espero que no me'n faltarà, ja que anem a fer una ruta on passaran per diverses fonts del nostre estimat Montsià.
Ens deuen quedar 20 minutets per arribar a les antenes i fem una parada per observar les vistes. Normalment estem acostumats a veure unes vistes impresionants de la nostra bahia al fons, però avui no, avui és un mar de núvols el que estan admirant els nostres ulls. És una imatge desconeguda, estem per sobre tota la capa nuvolosa i entre alguna escletxa veiem algun tros de poble. Tens la sensació que estàs als Pirineus.
Estaria més temps admirant-ho, però la imatge ja està guardada a la retina, ara toca seguir pujant.




Arribem a les antenes i fem un petit descans per observar la vista des de les altures. Una gran capa de núvols i al fons els pics dels Ports.
Ara toca baixar. A mesura que ho anem fent passem per diverses fonts i pous. Pou d'Antó, la sisterna de Rosalea, la font de Molacima, la del Fumat i finalment la font del Recreo. En totes elles sortia un raig d'aigua generós.
És una ruta molt bona per fer-la de cara a l'estiu que és quan la calor apreta i l'aigua és molt necessària.
Finalment ens surt un entreno d'uns 20 kms i 1000 m de desnivell amb una temperatura i dia perfectes per a còrrer.
Com ja és habitual l'últim avituallament i el més gratificant el tenim al bar de la Llotja, on compartim una estona més de conversa i amb una cerveseta fresqueta.
Diumenge que bé més...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teua