20 de maig 2011

Hidratació

Bona tarda amics de la muntanya, ja ens arriba la calor i les llargues hores de sol. Ara més que mai, cada cop que sortim a entrenar, hem de tenir en compte una bona hidratació.
Intentem evitar exposar-mos a les hores més intenses de sol i si els nostres horaris ens ho permeten, sortim a entrenar a primeres hores del dia o a partir de les sis de la tarda.
Imprescindible tenir present que l'aigua o les begudes isotòniques han de ser els nostres acompanyants cada cop que sortim per la muntanya. A més, abans de començar hauríem de preveure la ruta per la qual transcorrerà la nostra cursa per fer una previsió de la quantitat de beguda que ens hem d'endur. Una altra possibilitat és programar rutes el més ombries possible i si podem intentar passar sempre per algun lloc que hi hagi alguna font natural. Això segur que no és problema, ja que per les nostres serres en tenim moltes.
Avui dia existeixen moltes d'aquestes begudes isotòniques o riques en complements. Segur que cadascú de nosaltres tenim la nostra preferida. (Isostar, aquarius, gatorade, powerade...) Totes elles les podem trobar tant en format líquid com en pols i, algunes d'elles també amb pastilles efervescents.


Tot això per a qui trii aquesta opció, però sempre tindrem la recepta casera que és ben fàcil i dóna molt bon resultat. Simplement agafarem un litre d'aigua, li afegirem el suc d'una llimona, un polsim de sal, un de bicarbonat i una bona cullerada de sucre o si prefereixes mel. Ho agitarem bé i ja disposem d'un bona beguda per hidratar el nostre cos en aquests mesos de calor.
Si voleu saber quina quantitat de líquid necessiteu depenent de les vostres característiques físiques i de la climatologia us passo un enllaç on ho podeu obtenir:

Calcula la teva hidratació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teua