14 d’ag. 2011

Córrer descalç

Ja fa temps que sento dir que a la llarga tornarem a córrer descalços com feien els nostres avantpassats. Mirant i llegint articles per Internet m'he adonat que no és una manera de fer kms tan descabellada.
Segons tots els comentaris que he pogut anar llegint, portar el nostres peus descoberts és la manera més natural que té el cos per adquirir un bon estat físic sense tenir ni la meitat de lesions.
Els peus estan suficientment preparats per absorvir tots els impactes que donem cada cop que trepitgem el terra, solament hem d'adaptar la manera de córrer.
Aquí a Espanya encara no, però cada cop per la resta del planeta, hi ha més adeptes a córrer sense bambes o de manera minimalista.
Moltes marques ja estan fent i adaptant les seues bambes per a què siguin més minimalistes, és a dir, més simples. El tema de les amortiguacions cada cop es deixa més de banda, passant a un tipus de sola més fina. Aquest fet ajuda a tenir un major contacte amb el terra i d'alguna manera és com córrer descalç.
Punts negatius que podem veure en aquest tipus de carrera és el terreny.
La muntanya que és el nostre primer terreny tant de curses com d'entrenament, no és el lloc més idoni per probar-ho.
Però si que podem combinar els entrenaments de muntanya amb els de sorra i herba per poder donar-li als nostres peus el plaer del contacte amb el terreny on estem.
Bé, ja veureu com cada cop més anirem sentint això de córrer amb els peus lliures.
Per la xarxa podeu trobar molta més informació sobre aquest tema
Aquí podem veure un vídeo ons en explica una mica la tècnica de córrer descalç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teua